2009. december 7., hétfő

Hooligános Bordó

Sajnos az utóbbi időben kicsit megrekedt a Baja projekt. Befutott több nagyobb munka és egy karambolos autót is helyre kellett pofoznunk.
De szeretnénk kicsit visszatekinteni egy korábbi munkánkra. A képeken látható autóra 2008 nyarán érkezett a megrendelés és alapul egy ex VW-Hooligans autó szolgált, a maga sajátosságaival (levágott ereszcsatorna, lefalazott kilincsek, teli ablakok az első ajtókban). A megrendelőnknek nem volt más kérése, csak, hogy egy dögös autója legyen, ami a hosszú autópálya-meneteket is bírja. A meglévő változtatásokat már nehéz lett volna visszaalakítani, de talán így még menőbb lett a bogár…. Kilakatoltuk a bódét és az alvázat - előbbi szép bordó fényt, utóbbi friss kék porfestést kapott. A futóműalkatrészek is a porfestő pártfogásába kerültek.
Az utastér megkapott minden lehetséges elektronikát és kényelmi felszerelést. Szép vaj-kék bőrkárpitok dobják fel a belsőt. Persze a tartós 140 km/h-hoz az erőforrást is kezelésbe vettük. A hengerűrtartalom 1667 köbcentire bővült, a vezérlést pedig az Engle cég vezérműtengelye fokozza. Az oldalankénti 36-s Weber karburátorok benzin-levegő keverékét Magnum hengerfejek nagyobb szelepei engedik az égéstérbe.

A motor erejét első-hátsó tárcsafékszett fogja meg. A megfelelő úttartásról és kanyarodásról az ültetés mellett, elöl 5,5-s Mangelis felniken 185-s, hátul a 9”-n 235-s gumik gondoskodnak .
2008 decemberében vette át a tulajdonos az elkészült paripát, azóta már fényképet is kaptunk bizonyítékul az M5-s autópálya egyik felüljárójáról, hogy jól sikerült a munkánk…. : )